Privacy Policy (Subject to change)

NOTICE UNDER PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

The Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to WOMEI CINEPLEX ENTERTAINMENT SDN. BHD. (“our”, “us” or “we”). For the purpose of this written notice (“Notice”), the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Act.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta” tersebut) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, terpakai kepada WOMEI CINEPLEX ENTERTAINMENT SDN. BHD. (“kami”). Untuk tujuan notis bertulis ini (“Notis”), terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta tersebut.

Notis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak kami apabila anda mengakses laman web kami di [www.womeicineplex.com] (“Laman Web”) dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda bagi pemprosesan data peribadi anda.

Data peribadi anda termasuk nama anda, umur, jantina, nombor kad pengenalan, nombor passport, bangsa, tarikh lahir, alamat e-mel anda, alamat anda, nombor hubungan anda, butir-butir kad kredit, nombor akaun bank, status perkahwinan,pekerjaan, majikan dan mesej anda hantar kepda kami dalam borang pendaftaran online kami dan semua data peribadi lain kami sekali lagi kumpul daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya.

Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dan diproses selanjutnya untuk:

(a) performing our pre-contractual and contractual obligation with you;

melaksanakan obligasi pra-kontrak dan kontrak dengan anda;

(b) delivering the products you have purchased from the Website;

menghantar produk yang dibeli oleh anda di dalam Laman Web;

(c) processing your orders and to provide you with the services and information offered through our Website;

memproses tempahan anda dan memberikan anda perkhidmatan dan maklumat yang ditawarkan di dalam Laman Web;

(d) verifying and carrying out financial transactions in relation to payments you make online;

mengesahkan dan melaksanakan transaksi kewangan berkenaan dengan bayaran online yang dibuat oleh anda;

(e) providing our products and/or services to you;

memberikan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda;

(f) communicating with you;

berhubung dengan anda;

(g) responding to your inquiries and resolving disputes;

menjawab pertanyaan anda dan menyelesaikan pertikaian;

(h) market surveys and trend analysis;

tinjauan pasaran dan analisis kecenderungan;

(i) providing you with information on our products and/or services, promotional offers and of our related corporations and business partners;

memberikan anda maklumat tentang produk dan/atau perkhidmatan kami, tawaran promosi dan perbadanan-perbadanan berkaitan kami dan rakan perniagaan kami;

(j) conducting internal activities and other legitimate business activities;

menjalankan kegiatan dalaman dan kegiatan-kegiatan perniagaan sah lain;

(k) complying with any legal or regulatory requirements; and

memenuhi apa-apa kehendak undang-undang atau kawal selia; dan

(l) such other purposes directly related to the foregoing. 

maksud-maksud lain yang berhubungan secara langsung dengan yang tersebut di atas.

(collectively, the “Purposes”). 

(secara kolektif, “Maksud-maksud” tersebut).

Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan daripada borang pendaftaran online yang tersedia di dalam Laman Web, apabila anda log masuk ke dalam Laman Web atau menghubungi perkhidmatan pelanggan kami dan semua maklumat lain yang anda mungkin akan berikan kami dari masa ke semasa.

Anda berhak untuk meminta akses kepada dan meminta pembetulan terhadap data peribadi anda dan untuk menghubungi kami tentang apa-apa pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda (termasuk pilihan-pilihan dan cara-cara yang mungkin untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau untuk memberhentikan atau tidak memulakan pemprosesan data peribadi anda) daripada:

Telephone No.:

No. Telefon: 013-721 0309

E-mail address:

Alamat E-mel: customercare.my@womeifilm.com

Tertakluk kepada peruntukan-peruntukan Akta tersebut:

(a) you may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request in writing to us; and

Anda boleh, apabila dibayar fi yang ditetapkan, membuat suatu permintaan mengakses data secara bertulis kepada kami; dan

(b) we may refuse to comply with a data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal. 

Kami boleh enggan mematuhi permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data dan hendaklah, melalui notis bertulis, memaklumkan anda mengenai keengganan tersebut dan sebab-sebab bagi keengganan tersebut.

Kami menzahirkan atau boleh menzahirkan data peribadi anda kepada perbadanan berkaitan kami, kumpulan syarikat kami, rakan-rakan perniagaan kami, pembekal-pembekal perkhidmatan kami, agensi pelaporan kredit, penasihat kami, bank, jabatan-jabatan dan agensi-agensi kerajaan, badan-badan kawal selia dan/atau berkanun dan dan mana-mana pihak ketiga yang diminta atau dibenarkan oleh anda untuk Maksud-maksud tersebut.

Kami boleh menghendaki bantuan anda jika data peribadi yang berhubungan dengan orang lain dikehendaki untuk memproses data peribadi anda untuk Maksud-maksud tersebut dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk membantu kami bila dikehendaki.

Ia adalah wajib untuk anda memberikan kepada kami butir-butir bertanda asterisk (*) dalam borang pendaftaran online kami (secara kolektif, “data peribadi wajib”). Jika anda gagal untuk memberikan kami data peribadi wajib tersebut, kami boleh enggan untuk memproses data peribadi anda untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut dan/atau menyebabkan kami tidak dapat memberikan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta.

Kami boleh memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda tehadap pemindahan tersebut.

Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.

Kami mengambil langkah-langkah yang praktikal untuk melindungi data peribadi anda, tetapi kami tidak akan bertanggung jawab terhadap sebarang peristiwa yang timbul dari kemasukkan yang tidak dibenarkan atau pencurian data peribadi anda.

Kami mengekalkan hak-hak untuk meminda Notis ini pada bila-bila masa, dan tiada apa-apa dalam Notis ini yang akan mengehadkan hak-hak anda atau Kami di bawah Akta tersebut.

Sekiranya terdapat apa-apa ketidak-konsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.